7 Ocak 2012 Cumartesi

GÜNDEM: TRANSFER


GÜNDEM: TRANSFER

Ligde kalma hedefini tutturmak için çareler üretmeye çalışan Trabzonspor’da, Halil Üner’in göreve gelmesinin ardından oyuncu kadrosunda da değişimler yaşanacak.

Takıma direkt katkı verecek yerli oyuncu bulma zorluğu reddedilemez bir gerçek. Evren Büker ismi ara sıra gündeme gelse de bu oyuncunun geçen yaz Pamukkale kampında yaşadıkları, geçtiğimiz sezon Galatasaray kadrosuyla Trabzon’a gelemeyişi transferin zorluğunu arttırıyor. Zaten kendisinin de bir ihtimal Türk Telekom’a ya da Ahmet Erdoğan sakatlığı sonrasında büyük ihtimalle Pınar Karşıyaka’ya gideceği yönünde söylentiler dolaşmakta.

Trabzonspor’un yerli oyuncu girişimlerinden biri de Bjk Milangazlı forvet Barış Hersek! Ancak cevap olumsuz. Koç Ataman, genç oyuncuyu bırakmıyor.

Uzun pozisyonu için kalan ihtimaller arasında Hakan Yapar dikkat çekiyor. Trabzonspor’un BEKO BL’ye yükseldiği sezon çizdiği başarılı grafikle taraftarın beğenisini kazanan Hakan (TB2L – Optimum Ted Kolejliler) yeniden Bordo-Mavili formayı giyebilir.

Mevcut yabancıların durumuna baktığımızda en zayıf halka Salyers gibi görünüyor. Daha önce Bailey’nin kontratı bilindiği üzere feshedilmişti. İkinci ve son fesih hakkı Salyers için kullanılacaktır. Diğer dört ABDli yabancıyla devam edilecektir. Ligde kalmak için mali şartlar zorlanıp, TBF’ye 5. Yabancı harcı (125 bin $) ödenip Avrupalı (ya da Bosman pasaportlu bir ABDlİ) SF getirilecektir. Gürcistan pasaportu olan Quinton Hosley’yi İtalya’daki takımından koparmak şimdilik zor görünüyor. Bu pozisyon için alternatif Sırp pazarı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder