31 Ocak 2012 Salı

BASKETBOL MEDYASI NELER YAZDI?

Basketbol medyası, cumartesi günü Hayri Gür Spor Salonu'nda oynanan Trabzonspor - Fb Ülker maçı için neler yazmış? Gelin hep birlikte bakalım...

Yalçın GRANİT - Hürriyet

"Basketbolumuzda Başarının Sırrı" (30.01.2012)


... Geçtiğimiz hafta Trabzon’da şapkadan Halil Üner çıktı.

Halil Üner, Türkiye’nin basketbola hayatını adamış heyecanlı, inançlı, bilgili koçlarından biri. Trabzon’da kendini yeniden kanıtladı. Bundan sonra Trabzonspor’u, Trabzon’da yenmek hiç kolay olmayacak. Halil’in heyecanı, özgüveni Trabzon seyircisine de yansımış durumda. Tribünler doluydu. Bu da bizi çok sevindirdi. Biz Halil Üner’e de Trabzon seyircisine de hoş geldiniz diyoruz. Trabzonspor’un mevsim başındaki koçu Tolga Öngören içinde birkaç kelime eklemek istiyorum. Tolga Öngören de ülkemizin yetiştirdiği en bilgili, en kaliteli koçlardan biri. Tolga en kısa sürede basketbolumuzda yine çok olumlu katkılar verecektir, bunda kimsenin şüphesi olmasın...

Yiğiter ULUĞ - Radikal

"Galip Sayılır Bu Yolda Mağlup..." (31.01.2012)


Haftanın Olayı: Bugüne kadar sadece üç galibiyet alabilmiş Trabzonspor’un, Eurolig’de çeyrek final kovalayan Fb Ülker’i zorlamasına kimse ihtimal vermiyordu. Bordo-Mavililerin koçu Halil Üner hariç! Üner geçen hafta verdiği demeçte, sahalarında oynadıkları tüm maçlarda favori olduklarını söyledi. Bunu, kent halkının maça ilgisini arttırmak için kullanılmış bir kalıp olarak görmek mümkündü. Trabzonsporlu oyuncular, hocalarının kullandığı ifadenin içini de doldurdular. Müthiş bir mücadeleyle maçta uzun süre önde gittiler –hatta fark çift hanelere bile çıktı. Ancak galip uzatmada belli olunca, kadrosu dar Trabzon’un beli büküldü. Yine de, kaybederken çok şey kazandılar. Son yılların en gergin atmosferinde oynanan ve son derece çekişmeli geçen karşılaşmada, tribünlerden sahaya bir kibrit çöpünün bile atılmamış olması, Karadenizli ev sahiplerinin bir başka artısıydı.

Gökhan GERMAN - Fanatik

"Fb Trabzon'da Altın Buldu" (29.01.2012)


Arka arkaya gelen Anadolu Efes, Tofaş ve Unics Kazan yenilgileri, ardından son saniyede alınan Milano galibiyeti ve dünkü Trabzonspor kâbusu...

Fenerbahçe Ülker’de işler hiç de iyi gitmiyor. Onlar için dehşet gecesi gibiydi Hayri Gür Spor Salonu’ndaki mücadele. Tecrübeli coach Halil Üner, bir çok sürpriz hazırlamış güçlü rakibi Fenerbahçe Ülker’e... Coach Spahija ve oyuncular 40 dakika boyunca çözemedi rakibin yapmış olduğu değişken savunmaları. Üner, ligin en kötü üçlük atan takımı olan Sarı-Lacivertliler karşısında içeriye gömüldükçe gömüldü, boyalı alana inen her topa ikili sıkıştırma yaptı, rakibi sürekli dış atışlara yöneltti.
Nitekim Fenerbahçe tam 34 üçlük kullanırken, iki sayılık atış sayısı 32’de kaldı. Bu istatistik bile Fenerbahçe’nin düzenden çıktığının ve doğru basketbol oynayamadığının bir göstergesi.
3 periyot işler Trabzonspor için çok iyi gitti. Brown çember altında harikalar yaratırken (24 sayı, 12 ribaunt), fark ikinci yarının başında 13’e kadar çıktı: 40-27. Final bölümüne ise 55-45 girildi. 4. çeyreğin başında yapılan top kayıpları ve Fenerbahçe’nin 9-0’lık serisi bir anda oyunun rengini değiştirdi. Kanarya, bu kez ısrarla her topu içeri indirmeyi denerken iki Hırvat Bogdanoviç ve Tomas bu kez üçlüklerde yüzdeyi artırdı. Bir ara 7 sayı kadar da öne geçen Fenerbahçe, sadece yüzde 50 ile (12/24) faul atınca Trabzon, Gibson’un sayılarıyla maçı uzatmaya götürdü: 68-68. Ancak 4. periyotta 23-13’lük üstünlük sağlayan Fenerbahçe, uzatmada da 16-6’lık seriyle Trabzon’dan çıkmayı başardı. Bordo-Mavili ekip, iyi savunma yapmasına rağmen hücumda Brown dışında alternatif bulamayınca tıkandı ve kazanabilecekleri bir maçı rakibe verdi.
Ümit AVCI – Fanatik Basket

“Sürpriz Yarıda Kaldı” (31.01.2012)

Halil Üner iki haftadır dile getirdiği sürprizi az kalsın hayata geçirecekti. Aslında Trabzon ile Fb Ülker kadroları arasında çok fark var da, Spahija öyle formsuz ki! Fb’nin bir tane “tamam bu” diyebileceğimiz hücum stratejisinin olmadığı, alan savunması yapan rakibe karşı, topu bir sağa – bir sola verdikten sonra üçlük olarak potaya yollamalarından belliydi. Bu üçlükler üç periyot girmeyince Trabzonspor hep öndeydi. Ancak maçta geri dönüşü sağlayan isim Kaya oldu. Trabzon’un Elton Brown ile boyalı alanda kurduğu hâkimiyeti bitirdi, son çeyrekte 3 blok yaparak takımı ateşledi. Fb Ülker, sonuçta kazandı ama yine umut vermedi. Rakip Trabzon değil de daha potansiyelli bir ekip olsa, sonuç da farklı gelişebilirdi. Trabzonspor ise iyi mücadele etti, boyalı alanda ezilmedi ama sonunda tecrübesizliğe yenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder