30 Ocak 2012 Pazartesi

ERNESTS KALVE

Trabzonspor'un beşinci yabancı olarak düşündüğü forvet Ernests Kalve'yi araştırırken rastladığım bazı bilgileri sizlerle paylaşmak isterim:

2005 yılında düzenlenen Avrupa U-18 Şampiyonası'nda 22,5 sayı ortalamasıyla sayı kralı olmuş (O şampiyonda Cenk Akyol ve Oğuz Savaşlı Türkiye, Sırbistan Karadağ ile final oynamıştı. Takımımızda Cenk Akyol ortalama 18 sayı üretmişti). Ardından doğal olarak NBA gözlemcilerinin radarına girmiş. Bu şampiyona sonrasında İtalya'nın ciddi ekiplerinden Benetton Treviso'ya transfer olmuş ve şampiyonluk yaşamış. Peş peşe gelen sakatlıklar, gelişimine engel olmuş. Letonya'nın Eurobasket 2009 kadrosunda kendisine yer bulmuş. 2009 Draft'ı öncesi adı kulislerde geçmiş. Fakat seçilememiş.

Ondan bahsederken; patlayıcılığı, atletizmi, penetre kabiliyeti, şut tehdidi sıklıkla vurgulanmış.

Eksik yönleri ise topu paylaşmaması / bencil oyun karakteri ve yanlış şut tercihleri olarak not edilmiş.

Kariyerinin son üç senesini sırasıyla şu takım ve liglerde geçirdi:

2009-10 BK Ventspils (Letonya Ligi - Baltık Ligi - Eurocup)

2010-11 Kedeinai T. (Litvanya Ligi - Baltık Ligi)

2011-12 Valmeira (Letonya Ligi - Baltık Ligi)

Kalve, bu sezon Valmeira'da toplam 27 karşılaşmada görev aldı. Ortalama 29,4 dk oyunda kalan oyuncu maç başına 18,5 sayı - 6,1 ribaund - 1,1 asist - 1,0 top çalma - 2,2 top kaybı - 0,3 blok - 2,0 faul ortalamalarını tutturdu ( % 58,5 2FG - % 37,7 3FG - % 83,6 FTG).

BOY: 202 cm

Kilo: 95 kg

Doğum tarihi: 4 / 4 / 1987

Eğer takıma katılırsa... Gibson'ın hücumda etkisinin azaldığı dakikalarda sorumluluk alabilecek bir hücum oyuncusuna benziyor. Bosman forvetler BEKO BL'ye geldiklerinde, sertliğe alışmakta sıkıntı yaşıyorlar. Genç forvet bu sorunu çabuk atlatırsa, takım oyununa adapte olmakta zorluk çekmezse, sistem içinde randıman verebilir.

Bir başka nokta ise yeni yabancı oyuncu ilavesinin tüm rotasyonu etkileyeceği gerçeği. Üç yabancılı da oynasanız, dört yabancılı da oynasanız, beş yabancı da olsa kadronuzda verebileceğiniz maksimum toplam süre 120 dakika! Kalve'ye yer açabilmek için Gibson'ın süresini azaltmanız gerekecek. Ya da Gibson'ı PG'ye kaydırıp Robinson'ı oturtmak... Belki dört kısaya dönüp Randle'dan çalacaksınız dakikaları... Sözün özü, takım içi dengeler yeniden gözden geçirilecek.

Dileğimiz her hamlenin hayırlı olması yönünde...

NOT: Beşinci yabancı için, oyuncunun maliyetinin yanında federasyona "125 Bin $ + bir miktar" harç ödemek gerek. Tam da FIBA'dan, geçen seneki oyuncularımızın alacaklarından ötürü 270 Bin dolar ceza gelmişken!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder