1 Şubat 2012 Çarşamba

ŞUBAT AYI, DERT AYI OLMASIN!


Fb Ülker maçı öncesi verilen iddialı demeçlerle oluşturulan hava belli ki amacına ulaştı. Mağlubiyete rağmen hemen hemen herkesin geleceğe dair görüşü olumlu yönde. Nisan ayı sonunda "güler miyiz, ağlar mıyız"; şimdiden kestirmek güç. Fakat gerçek olan şu ki, şubat ayında oynayacağımız Mersin BŞB, Erdemir, Aliağa Petkim ve martın başındaki Olin Edirne karşılaşmaları konumumuzu az çok belirleyecektir. Düşme - kalma mücadelesi veren diğer takımlardan Bandırma Kırmızı'yı bir kenara koyup diğerlerinin bu süreçteki fikstürüne göz atalım:

Antalya BŞB ( 3 Galibiyet - 13 Mağlubiyet)

17. Hafta: Fb Ülker (Dış saha)
18. Hafta: Mersin BŞB (İç saha)
19. Hafta: Erdemir (D)
20. Hafta: Aliağa Petkim (İ)

*

Olin Edirne ( 4 Galibiyet - 12 Mağlubiyet)

17. Hafta: Hacettepe Üni. (İ)
18. Hafta: Anadolu Efes (D)
19. Hafta: Tofaş (İ)
20. Hafta: TRABZONSPOR (D)

*

Mersin BŞB ( 5 Galibiyet - 11 Mağlubiyet)

17. Hafta: TRABZONSPOR (İ)
18. Hafta: Antalya BŞB (D)
19. Hafta: Bandırma Kırmızı (İ)
20. Hafta: Bjk Milangaz (D)

*

Dikkat edilecek olursa, yukarıdaki üç rakibimizden ikisiyle (Mersin BŞB ve Olin Edirne) önümüzdeki dört hafta içinde oynayacağız. Ve yine bu periyot içerisinde, Antalya BŞB ile Mersin BŞB kendi arasında oynayacak.

Bir detay daha var: Bahsettiğim dört haftalık sürecin ortasında bir haftalık Türkiye Kupası arası var. Aliağa Petkim, bizimle oynamadan önce Konya’da Bjk Milangaz’la kupa maçına çıkacak.

Trabzonspor’un bu zor virajı sağlıklı dönebilmesi için en az 3 galibiyet çıkarması gerekiyor. Bu beklenti gerçeğe dönüşürse, kalan 10 haftada Trabzonspor’un önü açılır. Tersi durumda ise stres her geçen hafta artarak devam eder.

Adım adım gidelim: İlk hedef Mersin BŞB!

Tecrübeli yerlileri (Barış Güney, Asım Pars, Erdal Bibo) ve skorer yabancılarıyla (Grundy, Scales, Sneed) tehlikeli bir takım Mersin BŞB!

Ligdeki beş galibiyetinin dördünü dış sahada almış bir takım Mersin BŞB!

Kendi evinde sadece Antalya’yı yenebilmiş bir takım Mersin BŞB!

Takım savunmasının en önemli parçaları Grier (sezonu kapattı) ve Mays’den (bir hafta daha oynayamaması bekleniyor) yoksun bir takım Mersin BŞB!

Hücumun beyni Grundy! Onu yavaşlatacak formülü bulmak lazım… Diğer skor opsiyonu ise ligimizin gediklilerinden Scales. İçeride iyi bir pasör olan Asım Pars var.

Fb Ülker maçı da göstermiştir ki, Elton Brown gibi kuvvetli bir alçak post oyuncunuz varsa, onu unutmamalısınız. Ayrıca, bu karşılaşmada karşısında Vidmar, Oğuz, Kaya değil Asım, Mutlu, Sneed olacak…

Gibson… Grundy’le, Scales’le atma yarışına girip takım oyunundan uzaklaşması en kötü senaryo!

Tüm gözler Umut ve Kalve’nin üzerinde olacak. Takımla henüz bir hafta geçirebildi bu ikili… Kadro derinleşiyor. Oyuncuların bireysel yükleri göreceli olarak azalıyor, buna karşın takım olma gerekliliği artıyor.

Sözün özü; akılcı oynadığımız takdirde en az Mersin BŞB kadar şansımız var. Tüm yurdu (hatta Trabzon gibi ılık bir coğrafyayı dahi) etkisi altına alan soğuk havada, içimizi ısıtacak bir galibiyet çok ama çok ihtiyacımız var.

Yolun açık olsun Trabzonspor…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder