4 Şubat 2012 Cumartesi

Mersin BŞB - TRABZONSPOR MAÇINDAN NOTLAR

Sanırım pazartesi günü okulların açılacak olmasından dolayı otobüs firmalarında yer yok. Haliyle Mersin'e gitme planım suya düştü. Karşılaşmayı derinlemesine analiz edemeyeceğim. TBF'nin kağnı arabası hızındaki canlı anlatım teknolojisinin sunduğu eşsiz nimetlerden faydalanıp birkaç noktaya dikkat çekmek istiyorum.

Geçtiğimiz haftaki Fb Ülker maçına dönelim... İkinci çeyreğin 2:40'ında 24 -16 öndeydik. Dört dakika kırk saniyelik periyot aleyhimize 3 - 8! 

Dördüncü çeyreğe 55 - 45 önde başladık, bir dakika kırk saniyede 0 - 9'luk seri yedik. Oyunun son 15 dakikasının skoru: 19 - 39!

Bugüne gelelim... İkinci çeyreğin son 2:50 dakikasına 25 - 36 avantajla girdik. İşte o 2 dakika 50 saniyede tek bir basket bulamadık (faul çizgisinden 4 sayı çıkardık); buna karşın potamızda 11 sayı gördük.

DEVRE: 36 - 40

Üçüncü çeyrek başlıyor, Mersin BŞB üç buçuk dakika sayı bulamıyor. İşte tam bu anda 36 - 49 üstünlüğümüz vardı. Peki maçın sonuna kadar ki 16,5 dakikada ne oldu? Rakip 56 sayı üretirken, biz 31!

Üstelik Mersin'de Asım, Mutlu, Grundy, Maxim, Barış (zaten 8 kişilik rotasyonları var) 3 ve daha fazla faulle oynadı bu dakikaları. 

Böylesine oyun içi duraksamaların, iniş-çıkışların olmasının takım içi lider eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. 

İlk yarı Mersin takımının en önemli skoreri Grundy sadece 3 sayıda kalmış ve 3 faulle kenara gelmişti. Buna rağmen fark sadece 4 idi! Çünkü Scales gibi tecrübeli bir oyuncu sorumluluk alabiliyordu.
Bize bakalım: Gardlarımız Robinson ve Gibson oyunda kaldıkları sürece toplam 4 asiste karşılık 8 top kaybı yapıyorlar.

Bir diğer husus, Brown ne zaman kenara gelse ribaundlarda eziliyoruz. Alternatif?

Sene başında her hafta bir yerli oyuncumuz ön plana çıkıyordu. En azından skor olarak... Zaten top kullanma sayıları da gayet net: Bugün attığımız 62 şutun 19'u yerli oyunculardan... Geçen hafta ise 59 şutun 15'i yerlilerdendi.
Vs. vs.

Böyle devam eder...

Bugün öyle bir gün ki, Olin Edirne Hacettepe Üni'yi; hatta Bandırma Kırmızı, deplasmanda Türk Telekom'u yendi. Bundan kötüsü, yarın Antalya BŞB'nin İstanbul'da Fb Ülker'i yenmesi olur. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder