7 Şubat 2012 Salı

ERDEMİR'E HAZIRLANIRKEN

HAFTANIN YILDIZLARI MERSİN'DEN

BEKO Basketbol Ligi'nin 17. haftasına damga vuran oyuncularının başında, cumartesi günü 92 - 80 yenildiğimiz Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yabancıları geliyor.

Avrupa Basketbolu'nun en önemli bilgi ve haber merkezlerinden eurobasket.com'un değerlendirmesine göre Mersin BŞB forveti Omar Sneed ve gard Alex Scales, haftanın en iyi 10 bireysel performansı sıralmasında 2 ve 3. sırada yer aldılar.

http://www.eurobasket.com/Turkey/basketball.asp?NewsID=258875

Milliyet gazetesinde, basketbol yorumcusu Ümit Avcı'nın "Basketbol Panaroma" köşesinde yer verdiği "Haftanın Karmasında" yine Mersin BŞB'li Sneed ve Scales'e rastlıyoruz (Ayrıca "Haftanın Genç Oyuncusu" da yine Mersin BŞB'den Can Maxim Mutaf -15 sayı- ).

http://spor.milliyet.com.tr/basketbol-panorama/spor/sporyazardetay/07.02.2012/1498990/default.htm

Radikal gazetesinden Yiğiter Uluğ ise "Haftanın Göze Batanları" için Alex Scales'i seçmiş.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1077954&CategoryID=84

Omar Sneed: 37 dk. 7/12 FG - 5/10 FT - 20 sayı - 8 rib - 7 asist - 3 tç - 1 blk ( 0 top kaybı - 0 faul)

Alex Scales: 39 dk. 10/17 FG - 4/5 FT - 27 sayı - 8 rib - 1 asist - 2 tç - 1 blk  ( 2 top kaybı - 1 faul)

Mersin BŞB'nin en etkili hücum oyuncusu A. Grundy'yi bir önceki haftaya göre yavaşlatmıştık ( Tofaş'a 35 sayı atmıştı). Ancak Sneed ve Scales'in performansları gerekten haftaya damgalarını vurdu.

*

Gelecek hafta karşılaşacağımız Erdemir'in top skoreri Gerrod Henderson kasık sakatlığından dolayı 5-6 hafta takımdan ayrı kalacakmış. İşte şimdi, Henderson yok diye rahatlamamalı, Mersin BŞB deneyiminden yola çıkarak, rakibin diğer oyuncularına da tedbir alınmalıdır.

Henderson, Erdemir'in en skoreri (13,4 sayı / 8,9 şut). Fakat ondan daha fazla hücum girişiminde bulunan/şut kullanan isimler PF Robinson (10,2 şut) ve PG Soner (9,6 şut).

Erdemir, hücumda topu paylaşan, disiplinli ve sistem içinde oynayan bir takım. Biraz da oyun kurucuları Soner'in olgunlaşan oyununun etkisiyle, daha sabırlı hücum ediyorlar (Ligin en az şut atan takımı: Erdemir). Ama onları bu sene üst sıralara taşıyan özellikleri savunmacı karakterleri. Maç başına 74 sayı civarında tutuyorlar rakiplerini... (Euroleague temsilcilerimiz Anadolu Efes, Fb Ülker ve Galatasaray Medical Park ile Eurocup'daki ekibimiz Banvit dışındaki takımlar içinde en az sayı yiyen takım: Erdemir. Yani lig beşincisi...)

Henderson demiştik... Takımının en fazla dış şut atan oyuncuydu Henderson. Ligin en az üç sayılık isabet bulan takımlarından biri Erdemir. Henderson'ın da olmayacağını düşündüğümüzde alan savunmasına başvurabiliriz. Burada karşımıza çıkan husus ise rakibe verilebilecek, olası hücum ribaundları! İlk yarıdaki maçı hatırlarsak, 20 hücum ribaundu vardı Erdemir'in. Gerçi o gün Brown henüz ekibimize katılmamıştı. Yine de dikkatli olmak gerekir.

Henderson'ın yokluğunda süresinin artmasını beklediğimiz oyuncu, iyi bir atıcı olan Yunus Çankaya.

Bunları koç ve yardımcıları zaten düşünüyordur. Asıl önemli olansa... Hava atışından maçın bitişi düdüğüne kadar, mücadele etmeli oyuncularımız. Savaşmalı! Parkeye karakter yansıtmalı! İnat etmeli! Hiç olmazsa haftalardır alınan mağlubiyetlere rağmen, Hayri Gür'e gelerek onları yalnız bırakmayan taraftarın hatırına...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder