17 Mayıs 2012 Perşembe

EFES & BJK BİRLEŞİRSE...

Uzun bir aradan sonra, tekrar merhaba.

Yıllardır basketbol kulislerinde bazı dedikodular dillendirilir. Türk Telekom ne zaman maç kaybetse "Galatasaray'la birleşecek" söylentileri çıkar. Anadolu Grubu başkanı Sayın Özilhan'ın Beşiktaşlı oluşu ve Cola Turka desteğinin sona ermesi "Efes - Bjk" flörtü fısıltılarının dozunu arttırırdı. Tabii bunda Efes basketbol operasyonlarının son dönemde mali yatırım / başarı ilişkisindeki beklentinin tatmin edici olmaktan uzak kalışının da etkisi büyük... Aksine Türkiye Kupası ve FIBA EuroChallenge'ı alarak dirilmeye başlamış Bjk bu noktada çekici unsur!

Başta da belirttiğim gibi, bunlar artık klasik halini almış söylentiler. Gerçekleşir veya gerçekleşmez. Kaldı ki, basına yansıyan haberlere bakılırsa, bu seferki plan birleşmeden ziyade sponsorluk üzerine...

Yine de bizi ilgilendirmesi gereken, olası bir birleşme durumunda, BEKO Basketbol Ligi'nde oluşabilecek kontenjan açığını Trabzonspor'umuzun doldurması ihtimali!

Bunun için birleşmenin somut hal alıp takımlardan birinin lige katılma hakkının devri gerekiyor. Evet, ortada henüz hiçbir şey yok. Fakat Türkiye'de, özellikle mevcut basketbol camiasında "olmaz" demeden proaktif davranmak gerek.

Trabzonspor kulüp yetkilileri, bu sinyalleri kendi kanallarından araştırmaya başlamalıdır. Geçen sene Bandırma Kırmızı'nın lige katılıp katılmayacağı, Bölgesel Lig'e düşmüş İTÜ'nün bir anda Bandırma Kırmızı yerine BEKO hakkı elde edebilecek duruma gelmesi... Hatta Trabzonspor'umuzun hakkının Selçuk Üniversitesi'ne devrinin masaya yatırılması gibi yaşanmışlıkları hatırlayınca... Şansımızı denemeye değmez mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder