16 Ocak 2012 Pazartesi

SAHA DIŞI VE OSMAN ARZ


SAHA DIŞI VE OSMAN ARZ

Haftadan haftaya maç sonuçlarına göre takımını takip eden Trabzonsporlular için ilk yarı “kâbus” gibi geçmiş. Artık nasıl hayaller kurmuşlarsa, “hayal kırıklıklarını” belirtiyor çoğunluk. “O gelsin, bu gitsin”ler arasına sıkışmış keskin konuşmalara ötesine gidip “icraat” üretemediğimiz aşikâr. Hayri Gür’ün dolmaması ve oradan tabir-i caizse 19 Mayıs’a kaçış, aslında bir gerçeği gözler önüne sürdü: Taraftar ilgisi çok ama çok az! Bunun salonla filan ilgisi yok.

Evet, parke üzerinde kusursuz değiliz. Ama saha dışında bilinen – bilinmeyen çok daha önemli problemler var. Devamlı dile getirdiğimiz “basketbol aklı”nı kullanarak çözüm sunacak kişi(ler) gerekiyor Trabzonspor organizasyonu için…

Basketbolu bilen, TBF ve basketbol camiasıyla ilişkileri olan, Trabzon’u tanıyan, ekonomiden anlayan, teknik ve idari personel arasında bağ kurabilecek birine ihtiyacı olduğu apaçık görünüyordu.

İkinci bir Doğan Hakyemez vakasına kimse cesaret edemezdi. Peki, Trabzonspor kendi içinden bu boşluğu dolduramaz mıydı?

“Önceden neden olmadı” diye hayıflanmaya gerek yok. Geç kalınmış olsa da, doğru bir kararla Osman Arz işbaşı yaptı. En az koç değişikliği ve oyuncu transferi kadar önemli bir hamle olmuştur. Çünkü sosyal topluluklarda, insan faktörü göz ardı edilemez. Teknik ekibiyle, oyuncu kadrosuyla, yönetimiyle ve hatta taraftarıyla bütünleşik bir güç olmak istiyorsanız, tüm bu parçaları bir araya getirecek tutkalı, sistem dışında bırakamazsınız.

Sistem… Dillere pelesenk olmuş bu kavramı kurmak ve uygulamak gerçekten zor. Eksik yanları ve geç kalınmış çalışmalarıyla Trabzonspor, hedefleri doğrultusunda ilerlemeye gayret ediyor.

Osman Arz, şu aşamada organizasyonun en kritik yerinde. Dilerim, sene sonunda bir başarı hikâyesi dinleriz Osman Hoca’dan. Yolu açık olsun… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder